Un monument mai breaz avem si noi

Atunci cand in 2004 s-au inceput lucrarile in Centrul Vechi, tin minte ca tot orasul era intr-o stare de spirit euforica. Ne inchipuiam cum se va inchide circulatia, cum acel loc va deveni o piata centrala a la Sibiu.

Bine, timpul a trecut, unele cladiri s-au restaurat altele au ramas tot asa in paragina si sprijinite de cele mai breze. S-au deschis baruri si puburi fara numar, oriunde calci dai numa de localuri de baut, de parca turistii numai asa ceva ar cauta.

Totusi sa nu vedem doar partile negative deoarece acolo s-a incercat amenajarea unui grupt statuar, care sa il reprezinte pe Sfantul Stefan, protectorul orasului, sfantul care se afla si pe sigiliul orasului.
Bineinteles ca de cand s-a montat pana acuma au fost tot felul de probleme. Prima data au zis ca personajul  nu are ce cauta acolo pentru ca e un om important din istoria maghiarimii, si cum sa fie expus asa ceva in plin Centrul Vechi. Apoi, dupa ce s-a montat, foarte important de retinut cuvantul dupa, s-au intrebat cine i-a dat permisiune sculptorului sa faca asa ceva. Ministerul Culturii i-a dat aprobare, cei de la primari i-au acceptat proiectul, si tot nu a fost ok.

Acum aflam ca sculptorul nu s-a inteles cu primaria la bani. Banul ochiul dracului se baga iar in finalizarea unui grup statuar care chiar arata foarte bine si e parte din istoria acestui oras.
Sincer as avea de transmis ceva celor implicati in acest proces. Sa nu uite ce scria pe sigiliul orasului, iar ca sa nu uite, le citez eu: Dragostea dintre cetateni este suprema tarie a orasului”.

P.S.: Va vine sa credeti,ca in plin centru s-a furat o piesa din acel grup statuar ?!?!?! Cat de penibili pot fi unii…


Sursa foto: wikipedia.org

8 comentarii

  1. am avut si eu ocazia sa ajung de doua ori la Baia Mare dar din pacate … nu am apucat sa vad prea multe si-mi pare rau. Oricum sper sa mai ajung pe acolo si de o voi face am sa tin cont de ceea ce ai scris

    PS: poza blogului este mortala 😡

  2. Initiativa este de laudat si chiar arata bine monumentul. Poate se reuseste finalizarea sa. Sfat: primaria sa monteze cateva camere de supraveghere in zona pentru a proteja investitia.

  3. Noi, romanii, ne agatam uneori de nimicuri fara importanta. Este o opera de arta in primul rand si de asta ar trebui sa se tina cont.
    Nu ma mira nici ca s-au furat parti din ea…

  4. Monumentul arata bine, ar fi pacat sa nu se incheie cu bine „galceava partilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*