Parc Natural în Baia Mare

Brandul de țară
Ați uitat din nou

Având în vedere că nu ducem lipsă de timp și sărbători, autoritățile locale și cele județene, s-au gândit să organizeze o întrunire cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Doar știți că noi suntem cei mai aprigi protectori ai mediului, prin noi, mă refer la concetățenii acestui minunat stat.

Aceste falnice autorități au ajuns la uimitoarea concluzie: că nu se fac destule pentru protecția mediului înconjurător. Bineînțeles că vina aparține exclusiv cetățeanului; ba că lasă mizerie prin natură, ba că taie copaci fără permisiune, orice doar să nu iasă ei pătați.

După ce au vorbit vrute și nevrute, în fața unei săli mai mult goale decât pline, s-a ajuns la concluzia că anul viitor se vor premia localitățile cele mai curate și verzi.  Au uitat să specifice de unde vor da bani și diplome celor mai verzi localități. Probabil, pentru așa ceva se găsește ban în vistieria mai mereu goală a Maramureșului.

Pe lângă toate aberațiile ce le-au debitat oamenii de frunte ai județului, ar trebui să li se atragă atenția asupra faptului că, deocamdată, nu suntem în stare să menținem verzi nici măcar actualele oaze de liniște și verdeață. Garda de Mediu nu e în stare să colecteze amenzile pe care le împarte, iar localitățile nu sunt în stare să se alinieze la cerințele lor.

Eu zic să lăsăm visele și diplomele pentru vremuri, care chiar își vor avea rostul. Să ne apucăm de curățenie și să întreținem. După ce vom civiliza și amenda corespunzător cetățenii neascultători, putem împărți și diplomele. Până atunci, visăm cu ochii deschiși la un Parc Natural în Baia Mare.

Sursa foto.

Comentarii

  1. By trofo

  2. By Bucur

  3. By Nice

  4. By Rolling Ideas

  5. By adelinailiescu

  6. By Adrian B

  7. By Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *