Partidul banilor

Gara din Baia Mare
Sate dezolante

judetmaramuresPornind de la această postare, m-am gândit să vă împărtășesc și eu despre situația „roz” din orașul de pe Săsar. Deși, nu mai reprezentăm o sursă de producție, suntem un consumator destul de mare.

După ultimele date din sondaje, județul Maramureș, care include și orașul Baia Mare, se află la coada clasamentului privind venitul realizat de muncitori. Aceștia din urmă sunt cei care își spetesc spatele pentru 800-1000 de lei pe lună, din care statul înghite la final mai mult de jumătate. Șomajul este doar 4,19%, însă nu reprezintă deloc realitatea de pe piața muncii. Mii de oameni nu mai primesc ajutorul de la stat, de muncit nici nu are rost să mai vorbim.

În timp ce noi muncim 8-10-12 ore pe zi pentru salarii de nimic, politicienii (nu toți,99%) nu fac nimic…pe bani mulți bineînțeles. Stau și pierd vremea, unii prin București, alții prin birourile din Baia Mare. Dacă îi întrebi ce au făcut la „serviciu”, mulți dintre ei vor înghiți în sec.

Prezența în plenurile parlamentului țării e sub orice critică, pe aleși îi vezi în teren, doar când sunt în campanie electorală. De altfel, sumele pe care le încasează unii parlamentari sunt mult prea mari pentru ceea ce prestează. Economia zonei e la pământ, la orizont nu se vede nici o rază de speranță. Oamenii capabili au ales să emigreze, lăsând totul în spate.

Pe plan local domnește corupția la nivel înalt. Oameni de afaceri, politicieni, toți sunt la cataramă atunci când vine vorba de tras în piept cetățeanul de rând. Lucrări de mântuială din banul public, șpaga prin instituțiile statului sunt lucruri normale. Mai apare câte un personaj, cu o realizare decentă, lăudată de toată presa, dat atât.

Ne merităm sau nu soarta?

Sursa foto.

Comentarii

  1. By Adriana

  2. By Daniel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *