Primaria in casa noua !?!?

    Stim cu totii unde se afla primaria din orasul nostru. Pe strada Gheorghe Sincai, intr-o cladire care seamana mai mult cu un bloc social. Spatiul pentru a-si derula munca este insuficient, asta o recunosc si cei de la primarie si, nu de ieri, de azi. Din pacate, in acea cladire nu isi au loc mai multe ramuri ale administratiei locale, asta fortand piciorul cetateanului, care trebuie sa faca ture prin oras pentru a-si rezolva problemele adminstrative.
      Dar, in fiecare rau exista si un bine, caci soarele pare ca iese pe strada primariei orasului Baia Mare. Fostul sediu REMIN, acea cladire uriasa de la Piata Revolutiei, e posibil sa intre cat de curand in posesia administratiei locale. Cladirea este una impresionanta, cu zeci de birouri, cu posibilitatea de mansardare si cu beci pentru arhivare. Este probabil cea mai asteptata miscare pe plan imobiliar din orasul nostru. Dupa mutarea proporiu zisa, e mai mult ca sigur ca vom gasi majoritatea institutiilor in noua cladire.
       Cu o piata renovata, blocuri renovate si un sediu decent al primariei, parca incepem sa semanam cu un oras din Vestul Europei. Primarul Catalin Chereches incearca sa cumpere acea cladire pentru oras si, sincer , cred ca noi cetatenii ar trebui sa il sprijinim, totusi o cumpara pentru noi si din banii nostri.
P.S. Vom fi oare un oras mai frumos decat Sibiu ?
 
Sursa foto: maramedia.ro & glasul.ro

4 comentarii

  1. Iti dai seama ca o sa fie p, poate , una din cele mai bune miscari pe care o sa le faca Chereches , pentru ca actuala cladire nu e demna pentru o primarie . Doar imagineazati peste vreo 3-4 ani de exemplu ,primaria se muta in fostul sediu Remin , care il reabiliteaza foarte modern dar si cu unele trasaturi „vechi” , Piata Revolutiei o sa fie una din cele mai frumoase din tara , imagineazati numai ce frumoasa si interesanta o sa fie acea zona , eu chiar sper sa se intample asa ceva .
    Despre p.s. : NU ! … Si de ce spun asata ? Pentru ca Sibiul are altfel de cladiri , altfel de centru vechi , dar probabil ca aranjament urban da , pentru ca la treaba asta nu suntem departe de ei nici acum .

  2. Poi macar sa ne apropiem de Sibiu..Cu un centru bine pus la punct putem si noi organiza diferite evenimente culturale..Cu un aeroport international in apropiere.

  3. Da , inteleg ce vrei sa zici , dar dupa cum spuneam Sibiul are alt stil la cladiri , alta arhitectura , sunt altfel aranjate , etc. . , eu la asta ma refeream . Dar ca si aranjament urban da o sa ii putem ajunge .

  4. Dupa cum a spus si Tavi, ar fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ar lua Chereches, iar cu o renovare de stil clasic ar arata super !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*