Prințul Charles și Maramu`

Toată lumea vorbește de veșnicul prinț Charles și iubirea pe care o poartă, în special Transilvaniei. Iar, în goana după imagini cu prințul la plimbare, se uită că următorul rege al Marii Britanii, deține proprietăți și în Maramu.

Nu suntem parte a Ardealului, nici nu am fost vreodată. Diferența dintre cele două zone este uriașă. Să incluzi Maramureșul în granițele Transilvaniei este o mare greșeală. Asta o știe și el, prințul. Tocmai de aceea și-a achiziționat câteva căsuțe în localitatea Breb.

Localitatea se află în partea central-nordică a depresiunii Maramureș, mai exact în inima acestei minunate zone. Înconjurată de dealuri și munți măreți, localitatea păstrează cu sfințenie tradiția. Casele din lemn sunt prețuite și întreținute.

Prințul Charles deține patru case tradiționale și face vizite anuale în această zonă a țării. Prea puțin mediatizate, aceste călătorii se desfășoară în deplină liniște. Lipsa presei în momentul acestor popasuri mi se pare ciudată. Se crede oare că Maramureșul nu se poate compara cu lumea săsească?

Oricare ar fi motivul, consider că noi ar trebui să profităm de aceste vizite. Viitorul rege, pare extrem de încântat de această zonă, iar investițiile sale sunt destul de consistente. Iar, britanicii cunosc destul de bine itinerarul monarhului, doar o face pe banii lor.

Probabil, Baia Mare și Maramureș au nevoie de o mai bună comunicare cu Ambasada Marii Britanii și cu purtătorul de cuvânt al Casei Regale. O vizită de-a Prințului Charles, bine mediatizată, ne-ar crește reputația în ochii unui întreg continent.

Sursa foto.

22 de comentarii

 1. N-am mai ajuns de mult pe la tine… Vad ca intre timp ti-ai luat casuta noua! S-o stapanesti sanatos si fara probleme!
  Nu stiu daca trebuie sa fii atat de necajit ca nu se mediatizeaza si vizitele din Maramures. Poate inca nu e momentul. Zic si eu 🙂 Poate ca eternul print stie ce face. Sau PR-ul sau, ma rog. 🙂
  Zic „eternul” pentru ca eu nu cred ca mai ajunge rege. Regina Elisabeta pare sa nu agreeze ideea. 🙂
  O zi frumoasa!

 2. Bine te-am regasit 🙂 Si eu tot etern ii spun. Asta nu va fi rege, la fel cum nici Romania nu va fi monarhie.

 3. „Oricare ar fi motivul, consider că noi ar trebui să profităm de aceste vizite”- ai vazut bine cum vor unii sa profite…

 4. „următorul rege al Marii Britanii” s-ar putea să nu se adeverească. Din păcate este posibil să fie „doar” prinț pe viață, ceea ce este trist dacă te gândești cine ar urma la tron.

 5. Nu știu ce să zic… el parcă nu a fost implicat în niciun scandal de proporția celor în care s-au implicat „ăia micii”. Și aici mă gândesc la zvastici, orgii, parcă era și ceva legat de droguri(poate mă înșel totuși).

 6. Eu zic că Ministerul Turismului ar trebui să fructifice asocierea imaginii casei regale britanice cu România. Noroc cu documentarele „Wild Carpathia” parcă aşa mai ridicăm şi noi fruntea sus.
  Tare rău îmi pare că au ajuns să ne laude străinii (topurile internaţionale în care Transfăgărăşanul sau cascada Bigăr ocupă locuri fruntaşe) în timp ce noi plângem amintiri trecute şi nu lăudăm ce avem.

 7. Zone din tara care ajung sa fie vizitate de printi straini, iar unii din noi, locuitori ai Romaniei, ne subestimam calitatile si frumusetile meleagurilor noastre…
  Intr-adevar, daca ar fi putin mediatizate aceste lucruri, poate am fi priviti altfel de vecinii nostri, dar mai important, de noi insine.

 8. Nici nu ştiam că are şi la noi proprietăţi pe care le vizitează. Chiar mă întreb de ce nu apar la ştiri acete vizite?

 9. Intr-adevar mai multa publicitate nu strica dar si asa deja am ajuns ca si tara regine sa fim mai cunoscuti datorita lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*