Regionalizare a la Sabin Gherman

La terasele de la Toamna Baimareana
Toamna Baimareana

Il urmaresc pe Sabin Gherman de cate ori am ocazia. Are o emisiune destul de interesanta la Transilvania Look. Primul post regional de actualitate. Cica.
Omul asta chiar are niste idei. Stiu, pentru mult nationalisti sunt extrem de ofensatoare.
Omul nu isi doreste decat o autonomie financiare pentru Transilvania si restul zonelor istorice fata de Bucuresti. Sincer, nu ar fi asa rau. Daca luam in considerare ca atunci cand se impart banii pe judete, de obicei Transilvania lua cel mai putin, desi stim cu totii ca e posibil sa fie cel mai mare contribuitor la bugetul statului.

Sabin Gherman si-a dorit infiintarea unui partid, pe numa Liga Transilvania-Banat. Nu suna asa rau. Si nici nu cred ca ar fi fost o miscare proasta. Un partid regional, care sa faca cunoscutele problemele unei regiuni destul de mari al tarii care difera prin multe de celelalte zone.

Urmeaza procesul de regionalizare. Iar cei de la USL, vor incerca sa o faca dupa modelul lor, dar fara nici un folos. Judetele vor ramane, la fel si restul institutiilor. Doar ca acum vom avea si un Consiliu Regional. Adica mai multi bugetari care trebuie hraniti si imbracati.
Nu avem curajul sa desfiintam judetele. Ar trebui sa luam exemplu de la nemti, care atunci cand a trebuit au stiut sa alcatuiasca in asa fel Landurile incat sa atraga o groaza de bani europeni. Suntem lasi.
Harta acestui domn arata excelent din punct de vedere al regionalizarii. Asta ar trebui sa consideram noi model de urmat.

P.S.: Nu e dezbinare a tarii !

Sursa foto: transilvaniatube.ro

Comentarii

 1. By Anonymous

 2. By Anonymous

 3. By Anonymous

 4. By Anonymous

 5. By Paul

 6. By Paul

 7. By Paul

 8. By Paul

 9. By Paul

 10. By Paul

 11. By nautilusperfectionist

 12. By nautilusperfectionist

 13. By Anonymous

 14. By John

 15. By John

 16. By Tony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *