Toamna Baimareana

Regionalizare a la Sabin Gherman
Privatizarile astea....

Daca nu mentionez nimic despre sarbatoarea orasului e ca si cum nici nu as exista. Denumirea ce ne aduce aminte de perioada comunista e posibil o gaselnita a celui ce conduce destinele acestui oras. Since nu suna rau, dar suna prea proletar.
Serbarile au inceput de luni cu diferite manifestari culturale, muzicale si bineinteles simpozioane pe la muzee si institurii baimarene. Catalin Chereches a incercat sa ne ofere cate o sarbatoare in fiecare anotimp de cand a venit la conducerea primariei. A fost si iarna si primavara chiar si vara baimareana. Doar ca de data asta s-a intrecut masura la suma propusa pentru eveniment.

Ce e mai important, ni s-a promis ca va fi o sarbatoare fara tiganimea de altadata. Eu nu cred asa ceva. Mai ales ca de maine incepe Sarbatoarea Castanelor editia XX. Locul unde se aduna cei mai multi rromale cu diferite kitschuri si diferite moduri de a te lasa fara bunuri.

De maine incep si concertele. Incepe adevaratul al chin al locuitorilor acestui oras. Suntem nevoiti sa suportam prostia si betia a celor ce vin sa stropeasca scarile de bloc. Sarbatoarea celor care arunca paharele pe jos, sarbatoarea celor care se leaga de toata lumea fara sa fie amendati sau luati pe sus.
Cel mai interesant lucru de la aceasta sarbatoare, daca e sa ajungeti prin Baia Mare, se desfasoara in Centrul Nou, unde se organizeaza Targul produselor traditionale. Iar ca si stand cu produse va recomand cel cu dulciuri preparate din fructe naturale. Chiar merita incercat. In rest, sa ne comportam civilizat.

P.S.: Cel mai asteptat concert: Phoenix. Va avea loc duminica 30.09.

Comentarii

  1. By Norbert Kolozsvari

  2. By Taraboste t

  3. By BloglaInitiative.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *