Toamna Baimareana

Daca nu mentionez nimic despre sarbatoarea orasului e ca si cum nici nu as exista. Denumirea ce ne aduce aminte de perioada comunista e posibil o gaselnita a celui ce conduce destinele acestui oras. Since nu suna rau, dar suna prea proletar.
Serbarile au inceput de luni cu diferite manifestari culturale, muzicale si bineinteles simpozioane pe la muzee si institurii baimarene. Catalin Chereches a incercat sa ne ofere cate o sarbatoare in fiecare anotimp de cand a venit la conducerea primariei. A fost si iarna si primavara chiar si vara baimareana. Doar ca de data asta s-a intrecut masura la suma propusa pentru eveniment.

Ce e mai important, ni s-a promis ca va fi o sarbatoare fara tiganimea de altadata. Eu nu cred asa ceva. Mai ales ca de maine incepe Sarbatoarea Castanelor editia XX. Locul unde se aduna cei mai multi rromale cu diferite kitschuri si diferite moduri de a te lasa fara bunuri.

De maine incep si concertele. Incepe adevaratul al chin al locuitorilor acestui oras. Suntem nevoiti sa suportam prostia si betia a celor ce vin sa stropeasca scarile de bloc. Sarbatoarea celor care arunca paharele pe jos, sarbatoarea celor care se leaga de toata lumea fara sa fie amendati sau luati pe sus.
Cel mai interesant lucru de la aceasta sarbatoare, daca e sa ajungeti prin Baia Mare, se desfasoara in Centrul Nou, unde se organizeaza Targul produselor traditionale. Iar ca si stand cu produse va recomand cel cu dulciuri preparate din fructe naturale. Chiar merita incercat. In rest, sa ne comportam civilizat.

P.S.: Cel mai asteptat concert: Phoenix. Va avea loc duminica 30.09.

8 comentarii

  1. Interesanta partea „fara tiganime”. Nici eu nu prea cred ca e posibil. Deja e al treilea an consecutiv in care nu am ocazia sa fiu acolo asa ca va urez distractie placuta si astept sa aud cum a fost.

  2. Impresionanta hiperactivitatea din Baia Mare pe parte de promovare si culturalizare. Relatarile tale din ultimul timp reflecta o dinamica interesanta in aceasta directie.
    Bravo Baia Mare 🙂

  3. Si la noi pot fi vazuti la diverse evenimente, dar nu avem ce face. Cum le poti interzice unor oameni sa participe la ceva ce este pentru toata lumea?
    Mizerie si furturi vedem in fiecare zi, nu doar la sarbatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*