S-a închis Grădina Zoologică

Am așteptat cu această postare, deoarece spiritele erau prea încinse. Însă, problema se prezină astfel: marți, 20 august, primarul Cătălin Cherecheș s-a supărat. Iar, ca să își înece amarul a decis că e imperios să închidă grădina zoologică.

Bine, nu e de condamnat că a făcut-o. Situația acestui amplasament era mai mult decât precară. Spații înguste, animale, care în loc să îți trezească uimirea, te făceau să plângi. Organizațiile care se ocupă cu protecția animalelor au sesizat autoritățile de nenumărate ori privind această situație.

Deci, decizia de a închide grădina e justă și perfect valabilă. Însă, de ce tocmai acum? De ce nu anul trecut sau acum doi ani de zile? De ce a trebuit să așteptăm atâta amar de timp, pentru a face ceea ce știam cu toții că trebuia făcut? Vor urma zeci de bla-bla-uri din partea autorităților, iar oamenii vor aproba.

Unii au primit vestea cu bucurie, alții sunt mâhniți. Pe undeva și eu sunt supărat, s-a mai închis o locație ce funcționa perfect în copilăria mea. Nu mai rămâne nimic care să atragă cetățeanul în parc. Nu tu grădină zoologică, nu tu lac, nu tu bun-simț. Doar un biet trenuleț.

Se aude că vom mai avea un alt zoo, într-o altă locație, dar în câțiva ani. E atât de ușor să arunci cu vorbe, cu practica stăm mai rău. Până la urmă, să ne bucurăm că bietele animale au scăpat de chin. Noi vom aștepta cuminți să ne ducem nepoții la noua Grădină Zoologică.

Foto

16 comentarii

  1. Tare ma tem ca urmatoarea pe lista va fi gradina din Ploiesti, care este tot mai putin vizitata, desi animalele au spatiu si sunt bine ingrijite.

  2. Și eu sunt perfect de acord cu închiderea grădinii zoologice fiindcă am văzut în ce jeg își duceau zilele bietele animale, însă, la fel ca tine, mă întreb de ce nu s-a întâmplat lucrul acesta mai devreme, deoarece și acum 3 ani, când am fost eu ultima oară acolo, totul era mizer.

  3. Taci ca esti prost si nu sti nimic. Gradina zoologica se va muta intrun nou amplasament pe un teren mult mai mare. Aici era in chirie terenul si pierdea bani in loc sa castige. Si nu aveau permisiunea sa investeasca nimic . Ti-as cauta stirea din ziar dar nu merita capu tau. Si cum adica nu mai e nimic ce sa atraga cetateanul in parc? De cand nu ai mai iesit din casa? Mai lasa in cacat internetu si mai iesi in lume poae vei vedea cate lucruri interesante se pot face in parc si peste tot in oras de altfel.

  4. Ce bine ca esti tu destept. Ma bucur :)) Poti linistit sa ne spui ce se poate face prin parc, ce avem de vazut etc. Astept cu nerabdare.

  5. E pacat ca nu s-a facut ceva pentru ca animalele sa aibe locuri potrivite pentru ele, sa fie ingrijite in loc sa o inchida…

  6. Nu ştiu ce-i cu grădina zoologică locală şi de ce s-a închis. Dacă nu mergea bine, mă întreb de ce nu mergea, dacă pe vremea lui Ceaşcă mergea. Nu era nimic de prăduit de pe urma ei, poate de asta? De ce să investeşti în ceva care nu-i profitabil pentru propriul buzunar, pentru propriul scaun de la primărie? Iată, sunt oameni care chiar se bucură că s-a închis, că au scăpat animalele de chinuri. Eu mă întreb de ce ajunseseră în situaţia asta. Şi-mi răspund tot eu: nepăsarea, neimplicarea, lipsa motivaţiei financiare sau politice. Mi-e clar că şi acolo, ca mai peste tot, nu-i omul potrivit la primărie. Lipsă de bani va fi tot timpul. Asta ştii şi tu. Şi tu puteai fi un primar la fel de bun că ăsta, dacă nu mai bun, fiindcă cel puţin îţi pasă. Voi l-aţi ales fiindcă ar fi trebuit să fie bun gospodar, dar nu e. Jos cu el! Şi să plătească o amendă babană că în oraş lucrurile nu s-au schimbat în bine de când el e primar, dar contul lui în bancă s-a rotunjit binişor. Să restituie banii făcuţi pe spinarea voastră. Dar văd că voi vă certaţi între voi. Unul spune că-i rău, altul, că-i bine. E bine pentru primar: dezbină şi stăpâneşte…

  7. va rog sa o mai lasati moale cu „pe vremea lui Ceasca mergea”..pe vremea lui Ceasca nu aveai altceva de facut in timpul liber decat sa mergi in parc si sa te uiti la niste biete animale care era chinuite la o viata in niste custi de 2/2…asa zisa gradina zoologica din BM trebuia inchisa demult. In plus terenul era revendicat. Lasand gradiniile la o parte as prefera ca primarul Cacalin Smecheres sa se ocupe de exemplu in transformarea barajului..a lacului Firiza in loc de agrement si sa deschida noul baraj care este in plan si in lucru de 20+ ani…

1 trackback / pingback

  1. Sunt PENTRU inchiderea gradinilor zoologice | IceWorld|Deuterium core

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*