18

Sfinteasca-se partidul

Biserica, in general, se lauda cu impartialitate. Normal ca nu procedeaza asa, dar asa se lauda ei. Nu doresc sa generalizez, dar majoritatea clericilor de la noi din tara sunt partiali pana in maduva oaselor.
In special in campaniile electorale o sa vedem cum biserica functioneaza ca un adevarat magnet pentru politicieni. Fiecare incearca sa apara cat mai des in preajma lacaselor de cult, sa fie vazut cat mai mult langa fetele bisericesti.

Am indoielile mele privind religia si cred cu tarie ca modul in care gandesc a fost influentata de comportamentul abject al acelor preoti care folosesc politica ca arme in atragerea de fonduri si de enoriasi de ocazie. Niciodata nu am sa inteleg cum oameni, care si-au dedicat viata slujirii binelui si unui singur Dumnezeu, pot sa sustina in casa Domnului, niste ipocriti. Politcienii pot fi catalogati pe buna dreptate enoriasi de ocazie. Ei se vor folosi tot timpul de orice mijloc de manipulare, iar cum bine stim religia e una dintre cele mai mari forte de manipulare.

Tara asta se afla intr-o stare avansata de degradare mintala din cazua politicienilor si religiei. Politicienii nu doresc schimbare sistemului de invatamant, care este extrem de prost gandit, iar religia are in continuare succes in randul populatiei greu incercata de situatia dezastruoasa a acestei tari.
Trebui sa ne ferim de manipularea lor, sa ascultam de noi daca mergem la vot. Trebuie sa fim constienti ca preotul si politicianul sunt pe interes.Biserica trebuie sa ramana un mediu de rugaciune si meditare, nu un loc de troc intre cele doua clanuri de mafioti.

P.S.: Toate religiile sunt la fel…

Sursa foto: spunesitu.adevarul.ro

18 Comments

 1. auzi, sa stii ca biserica a condus politica sute/mii de ani.

  cat despre poza face toti banii… puteai sa pui doar poza fara sa mai scrii nimic si articolul era complet =))

 2. Da, am vazut stirile in care un candidat din galati apare alaturi de arhiepiscop intr-un afis electoral. Iar cazul preotului care si-a lasat sutana ca sa intre in politica… spune totul. Preotmea mana in mana cu politicienii. Toti au de castigat.

 3. Problema este ca mesajul tau nu are multe sanse sa ajunga la cei care ar avea nevoie de asta, la cei care nu vad nici cu ochii deschisi.

 4. Ceri imposibilul de la popi !
  Daca nu ar spune ei cate ceva despre prealaudatul viitor parlamentar, presedinte, … poate intr-o buna zi ar iesi la presidentie unul ca mine si le-ar impozitat tot ce misca pe langa parohiile lor. Nu de alta, dar sa nu fac discriminari intre ei si alte secte.

 5. eu mereu am făcut diferenţa între religie şi credinţă.

 6. pai la noi popii erau ai mai versati securisti

 7. Nu am vazut oficial lucrul asta pana acum, dar mereu preotii au influentat asta, auzeam ca si la slujbe duminica se vorbea de cum sa se duca la vot…
  URAT!

 8. Tu ai dreptate, dar aia care ar trebui sa afle treaba asta oricum nu te-ar crede si nici nu prea citesc bloguri. 🙂
  Dar poate, cine stie? Macar unul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *