Situatia pietelor din Baia Mare

La "Restaurant Bastion"
Catalin Chereches reales la al doilea congres
     E o problema care arde grav la  noi in oras. Sunt 5-6 piete importante prin oras, imprastiate prin mai multe cartiere, ca sa aiba acces fiecare cetatean. Problema majora care  intervine, este modul in care arata respectivele locatii. Cred ca unica care seamana cat de cat a piata europena e cea din cartierul Garii, care a fost renovata recent, acum 4 ani de zile, daca nu ma insel. Aici exista conditii 

pentru taranii care isi expun marfa si pentru clientii care trec pragul pietei.
     Piata cea mai mare din oras, Izvoarele, care se afla in apropierea centrului vechi, arata ca dupa razboi. Plina de bisnitari, murdarie si tot felul de oameni dubiosi care isi fac veachiul prin zona. Politia e ca si inexistenta pe acolo, sau daca e, cu siguranta e in cardasie cu exponentii societatii.
    O piata care se afla in proces de rebranding e cea din cartierul Bilascu, locatie din centrul Baii Mari. Langa acea piata se afla o fosta centrala de cartier, care va gazdui noua piata, undeva prin 2014. Va fi probabil a doua piata care va ajunge sa arate decent.
     Piata de la Albina, care se afla in cartierul Sasar nu arata cu mult mai diferit fata de cea din centrul vechi al orasului. Conditii jalnice, oameni dubiosi, si multa multa mizerie.
   Eu sper ca noul primar sa ia masuri fata de cei ce detin acele locatii infecte si care emana un miros intapator. Noi, ne dorim un oras curat si civilizat, cu piete unde sa poti merge fara sa iti fie teama ca ramai cu un pormoneu in minus, sau ca te fura la cantar.
  Asteptam rezultate!!!

 

Comentarii

  1. By Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *