Situatia pietelor din Baia Mare

     E o problema care arde grav la  noi in oras. Sunt 5-6 piete importante prin oras, imprastiate prin mai multe cartiere, ca sa aiba acces fiecare cetatean. Problema majora care  intervine, este modul in care arata respectivele locatii. Cred ca unica care seamana cat de cat a piata europena e cea din cartierul Garii, care a fost renovata recent, acum 4 ani de zile, daca nu ma insel. Aici exista conditii 

pentru taranii care isi expun marfa si pentru clientii care trec pragul pietei.
     Piata cea mai mare din oras, Izvoarele, care se afla in apropierea centrului vechi, arata ca dupa razboi. Plina de bisnitari, murdarie si tot felul de oameni dubiosi care isi fac veachiul prin zona. Politia e ca si inexistenta pe acolo, sau daca e, cu siguranta e in cardasie cu exponentii societatii.
    O piata care se afla in proces de rebranding e cea din cartierul Bilascu, locatie din centrul Baii Mari. Langa acea piata se afla o fosta centrala de cartier, care va gazdui noua piata, undeva prin 2014. Va fi probabil a doua piata care va ajunge sa arate decent.
     Piata de la Albina, care se afla in cartierul Sasar nu arata cu mult mai diferit fata de cea din centrul vechi al orasului. Conditii jalnice, oameni dubiosi, si multa multa mizerie.
   Eu sper ca noul primar sa ia masuri fata de cei ce detin acele locatii infecte si care emana un miros intapator. Noi, ne dorim un oras curat si civilizat, cu piete unde sa poti merge fara sa iti fie teama ca ramai cu un pormoneu in minus, sau ca te fura la cantar.
  Asteptam rezultate!!!

 

4 comentarii

  1. Ai uitat să menționezi că la Piața Mare e aproape imposibil să găsești un loc de parcare. De Paște noi ne-am învârtit vreo 30 de minute până când am reușit să parcăm cât de cât aproape de piață.

  2. Uneori mi-e greu sa numesc acel loc piata..E mai degraba un loc de promenada pentru infractori 🙂 Eu niciodata nu gasesc loc liber de parcare

  3. Ar trebuii sa fie o prioritate ptr primarie…ai perfecta dreptate ,arata jalnic pietele din Baia Mare.Tocmai m-am intors dupa 10 ani de stat in Madrid si ma doare sufletul cand vad ca multe lucruri nu s-au schimbat in bine,ci in rau.Sa speram ca primarul tanar mai trece din cand in cand la cumparaturi si prin piata…sigur va lua masurile cuvenite.Imi place blogul tau.Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*