Valea Usturoiu

valeausturoiu         Daca tot se arata a fi un sfarsit de saptamana cu soare, m-am gandit sa aduc vorba de renumitele zone de agrement. Ma voi axa pe una care ne este draga noua, baimarenilor in mod special.
       Zona Usturoiul se afla in zona NV a orasului, la capatul Parcului Regina Maria. Este zona care, in timpurile comunismului, a fost cea mai exploatata din punct de vedere al iesirilor la iarba verde. Este sau era o zona de o frumusete incredibila, loc unde gaseai liniste, loc unde, in perioada interbelica, puteai merge la tratament. Da, pentru cei care nu stiu in zona Usturoiul erau niste bazine, unde se aduna apa, care avea un miros intepator de usturoi, de acolo si numele si in care puteai sa te scalzi. Sincer, nu stiu pentru ce boli era renumita, dar exista o legenda, si anume ca la Sanatoriul „Dr.Wagner” ar fi poposit chiar si renumita Printesa Sissy la sfarsitul secolului XIX.
         Azi toata zona a ajuns sa arate apocaliptic. Drum impracticabil si zone intregi despadurite. Oamenii nu mai urca la Usturoiu, prefera alte zone, care se afla un pic mai departe, dar arata totusi mai civilizat. Pe oricine am intrebat, la toti le e dor de ce reprezenta Usturoiul si toti si-ar dori sa redevina un loc de agrement respectat si vizitat. Totul ar trebui sa inceapa cu demolarea complexului „Soricelu” pentru ca acele constructii odioase nu isi au locul. Ar putea continua cu amenajarea Terasei Usturoiu, amenajarea unor piste de biciclisti pana la Poiana si, de ce nu instalarea mai multor puncte de colectare a desurilor. Si nu in ultimul rand, ar trebui interzis urcarea cu masina si neaparat refacerea drumului. Eu zic ca, realizand toate aceste lucruri, Baia Mare ar avea de castigat. Noi am avea de castigat. Sunt convins ca multi dintre noi ar merge mult mai des in zona ce ne era atat de draga noua, baimarenilor !!!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*