Vandalism surprins

De ceva vreme se pregateste in Baia Mare lansarea pe orbitele locale a 20 de noi autobuze si troleibuze. Asa ca oamenii legii au inceput sa isi faca simtita prezenta pe mijloacele de transport in comun pentru a ii amenda si avertiza pe cei care distrug bunurile orasului.

Saptamana trecuta pe anumtie rute soferii de la URBIS s-au plans ca mijloacele de transport cu care se deplasau au fost lovite cu bolovani si bulgari. La unul am inteles ca i s-a spart geamul. Dupa ce politia a investigat cazul s-a ajuns la concluzia ca aceste incidente s-au intamplat pe ruta unor autubuze ce trec prin cartiere locuite in mare majoritate de tigani.
   Se pare ca persoanele din acele zone nu vor sa ajunga la consens cu civilizatia. Daca ii trimitem la scoala, dupa un timp refuza sa mai treaca pe acolo. Daca le oferim in loc de cocioaba o locuinta, refuza sa o primeasca. Deci daca autobuzele vechi sunt vandalizate, nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa faca atunci cand o sa le vada astea noi.
  Problema nu e la noi, problema nu e la ONG-uri, problema e la ei. Tiganii nu vor nici in ruptul capului sa inteleaga ca traim intr-o lume in care ne ghidam dupa anumite reguli. Sper ca autoritatile locale sa aiba masuri care sa stopeze astfel de acte de vandalism.

Sursa foto:pressalert.ro

22 de comentarii

 1. Vandalismul lor e demonstrativ, dar nu inteleg de ce se razbuna fix pe autobuze si troleibuze…
  La noi, in unele masini RATB au instalat si camere de supraveghere, ma rog, pentru infractiuni in interior

 2. Cu amenzile nu rezolvi nimic, pentru ca nu le vor plati in veci. Bataia e rupta din rai, si poate scolile de corectie ar mai fi bune.

 3. Nu cred ca e bine sa ii pui pe toti rromi in aceeasi categorie. E ca si cum francezi ar spune ca toti tigani sunt romani.
  Daca ai creste intr-un cartier sarac, esti discriminat si ai 7-9 ani tu ce fel de comportament ai avea?

 4. Vesnica problema a aparatului administrativ de la noi. Noi stim care este problema, ei stiu care este problema, dar nimeni nu face nimic pentru schimbarea situatiei.

 5. Multa minte pot avea si cei care fac asemenea lucruri.
  E absurd cand te gandesti ca orice masuri ai lua, nu se pun in aplicare iar situatia ramane aceeasi.

  Fuck ONG !

 6. problema e bine pusa insa din pacate nu ai unde sa ii duci. tiganii nu au tara lor. si chiar daca ar avea o tara ar fi pustie neavand ce sa fure din ea. tot pe la noi ar sta. parerea mea e ca tiganii nu pot fi civilizati de cat prin frica. de vorba buna nu ai cum sa te intelegi cu unii dintre ei.

 7. Este lumea lor, au si eu un rege cum avem noi un presedinte. Aceasta rasa nu se va schimba niciodata. Asa cum a spus si Andreia, nu sunt educati si bine inteles daca o generatie nu este educata nici urmatoarele generatii nu vor fi educate.

 8. E o lipsă de bună creştere şi simţ civic. Dar nu toţi rromii fac asta, după cum nu toţi românii se comportă civilizat. Uscături sunt în toate naţionalităţile, deşi la unele ponderea e mai mare, iar la altele mai mică.

 9. Pe la noi circula fara bilete, dar in rest nu stiu sa faca ceva reprobabil, exceptand muzica data tare in autobuze si uneori deranjarea celorlalti calatori cu glume proaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*